* När man blir lite skröpplig i kroppen…

Dom flesta av oss bli gamla. När vi blir det så kanske förmågorna tryter och det behövs lite hjälp emellanåt med det ena än det andra. Hemtjänst Huddinge erbjuder en del för dom pensionären som är över 70 år med att få hjälp med det som som själva inte klarar av. Även yngre med speciella behov. Det kan vara serviceinsatser som städning.. få tvätten tvättad.. m m. Det kan också vara omvårdnadsinsatser.. matservice.. ledsagarservice m m.

Det är personens egna behov som styr vad som kommer att ingå i hemtjänsten. Man ansöker via kommunen även om det tex är ett privat företag som Eveo. Kommunens biståndshandläggare ska kontaktas först och som tillsammans med den sökande utreder vilka behov som finns och vilka typer av tjänster som kan vara aktuella.

Att kunna bo kvar hemma bland det som är vant och tryggt ökar våra åldringars livskvalité och livslängd. Att vara tvungen att flytta hemifrån för att man har blivit lite skröpplig kan ju vara förödande för den gamle. Hemtjänsten ger möjligheten för våra gamla att bo kvar hemma så länge som möjligt och helst då livet ut. Att kunna få möta samma vårdbiträden och undersköterskor så långt som det är möjligt är lika viktigt som att bli respekterad för ens egna kulturella eller religiösa tillhörighet och få dom tillgodosedda. Att själv får välja vem man vill ha i sitt hem som utför tjänsterna. Hos Eveo får man allt detta.

Det är så viktigt att se hela alltet i en person och sen utgå från det. Det är det som ger trygghet och det allra bästa till våra värdefulla åldringar.

Klart som korvspad att man blir glad av lite respons så kommentera gärna.. emellanåt =) Ha det fint!!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s