* Up Close And Personal.. Part ???

Jag känner starkt  att det är nu det gäller. Inte nu på sekunden men nu under sommaren. Jag står stilla i mitt skrivande (bok) och har gjort den nu under en längre tid. Jag är fullständigt övertygad om att det beror på situationen som jag befinner mig i. Arbetslöshet och ekonomisk fattigdom. Den situationen där jag också står inspirationsmässigt stilla. Jag behöver förändringar och få utvecklas som människa. Genom jobb och nya utmaningar.

Bloggen är inte ett jobb. Jag ger er mina tankar och funderingar ändå.. Men inspirationen har börjat ge vika här med. En blogg behöver respons för att få kraft och utvecklas. Det är det som är bränslet men nu går jag lite liksom på ångorna.. Det räcker inte för att fortsätta i full fart. Jag gillar att blogga men det känns att inläggen inte är som tidigare. Det fattas någonting.. Texter.. om mina tankar och åsikter om saker som pågår omkring oss. Det här som är nu är inte riktigt jag.. Fel.. Det är jag men det är bara en liten bit av mig. Jag skulle vilja prestera mera men just nu funkar det inte riktigt med inspirationen.

Det kanske bara är bra att det är så.. Fokus behöver vara någon annanstans. Den ska vara koncentrerad på det som är lösningen på den här eländiga situationen jag befinner mig i som jag delar med mina barn. Leta lägenhet i Stockholm. Få jag bara ett boende så finns det en uppsjö av jobb. Jobb innebär ju pengar.. Pengar innebär ju att denna ekonomiska fattigdom går till historien. Oerhört tunga stenar som tynger mina axlar nu faller bort. Barnen får en gladare mamma och jag får gladare barn.

Det här är jobbigt. Det är en återkommande terror att varje månad gå igenom samma sak.. Leva på ingenting dom sista 7-10 dagarna.. Att räkna ner dagarna och sen timmarna tills pengarna kommer. Dom sista två dagarna håller man andan och tänker.. ”Lite till.. bara lite, lite till” Barnen får alltid äta sig mätta varje dag och det är just för att jag finner alltid lösningarna och dom små lånen som ger mat på bordet åt mina barn. Är specialist på att leva från hand till mun men det är inga självklara lösningar. Jag får kämpa en massa för att hitta dom. Nej fan.. Jag orkar inte så länge till.. Jag har kämpat och kämpat väl länge nu.. Nu är det dags.

Idag när barnen åkte och jag skrev mitt förra inlägg så var inte gråten långt borta. Det är inte så här mina barn ska ha sin barndom. I skuggan av min ekonomiska fattigdom. Där man tackar Gud att någon ger mina barn upplevelser och en chans att komma ifrån. Samtidigt tackar man för den lättnad jag fick att man sparar in på maten ..(och att barnen äntligen får mycket bra mat och grönsaker i några dagar) ..den kanske räcker nästan hela vägen fram.. om man har tur.. ja tills nästa gång man får pengar. Samtidigt som man tackar affären för att dom hade satt ner  ett paket med tjocka grillkorvar till 10:- för att dom har snart ett slutdatum.. Samtidigt som man tackar.. Tja allt möjligt. Och så känner man lite som eufori för att man har fått lite lättnad i kampen för att ungarna har åkt iväg.. och en stor smärtande ångestklump i bröstet för att man känner just så. Det är käpprätt åt helvete.

Mina barn märker inte av detta lika mycket som jag gör men dom har märkt att det har blivit kärvare på sista tiden. Ekonomin har ju försämrats lite av olika anledningar. Så man har lite mindre att röra sig med än tidigare. Man försöker ju dölja den här kampen. Barnen är rätt så nöjda och glada barn ändå.. Men dom har ju blivit större.. ja äldre och dom börjar känna konsekvenserna av detta. Kraven har blivit större.

Jag brukar inte be om hjälp men nu gör jag det. Jag har inga kontakter överhuvudtaget i Stockholm när det gäller boende. Inte annars heller. Är det någon som har det eller vet om något som är ledigt eller ska bli ledigt så mejla mig gärna sirpahotti@hotmail.com Tipsa mig. En hyresrätt med eget kontrakt eller en lägenhet eller hus i andra hand med med minst ett års kontrakt på. Får jag bara ett boende så har jag jobb. Tack finaste ni på förhand.

Nu ska jag stoppa Hanna Rosenknopp i säng.. och mig med.. snart!

Var rädda om er själva och varandra.

KramKram!

9 responses to “* Up Close And Personal.. Part ???

 1. Tja tja BEST:):) SIRPA:) Leeget?? TAKK:) TAKK:) för ja typ få ha Dej oxå i min liv jue:) Ja tykker Du fatta massa jue!! TAKK för du typ INTE bli trött på mej jue…. Ja jilla o digga snakka dej!! Ha re FEEEEEEEET NajjZ!! nu ska ja jaaaga piizonal eller jaa natt piixonal ra… hehe så dom få liite jåbb Yeh:) Yeh:):) o VEGRA SÅVA:) BIG KRAM till BEST SIRPA!! fr jenny

  • Tack Älskade Jenny!

   Det är fint att ha dig i mitt liv.. Ett stort PLUS ju❤

   Nej.. inte blir jag trött på dig.. Du behöver inte vara rädd för det.

   Hörru.. Busa nu inte så mycket med Personalen på nätterna. Du ska sova ju =)

   KRAMAR❤

 2. känner (återigen) såväl igen mig. Har i så många år intalat mig att vi har det bra ändå – på kärlek och fantasi. Men för ett tag sedan började det stå mig upp i halsen att behöva säga ”nej, vi har inte råd” när det gäller allt från tv-spel, nya skor till idrott.
  Blir förbannad (nej rasande?) på sådana som kommenterar tidningsartiklar om utkastade barnfamiljer då de tar för givet att alla ensamstående fattiga familjer röker, super, drogar eller helt enkelt slösar bort barnens pengar på sig själva. Vilken trångsinthet och okunskap.

  Jag undrar – kollar du gratis-sakerna via FB? Jag har detta år börjat gilla en massa livsmedel-sidor och fått (via kupong eller sms-kod) bröd, soppa, yoghurt, läsk, godis, tvättmedel m.m. som varit en räddning dessa sista 2 veckor. Via smartson har jag fått prova en massa också. Bröd, kaffe, kaffebröd osv.

  • Hej gumman!

   Tack för dina ord.. Skönt att jag inte är ensam.. Vet ju att jag inte är det men det är nog svårt för många att prata om just detta.

   Ska kolla på din ”gillar” på fejjan.. Jag har då inte sett speciellt mycket gratisgrejer ju.. men å andra sidan är jag ju en periodare där.. Ibland så går jag inte in på veckor.. eller så.

   Från smartson har jag inte fått ett dugg.. Jag anmäler mig till allt som bara går.. men nada😦

   Ja folk har så förutfattade meningar emellanåt så att man blir riktigt mörkrädd. Samma är det med om barnen el dom vuxna är lite överviktiga.. ”Jamen, dom ser ut att ha fått mat och det mycket” Det är sorgligt med dom uttalandena. Det är ju så att det blir mycket billig skitmat.. Makaroner, plättar osv.. Dåligt med grönsaker och frukt.. Hanna har gått upp i vikt.. det är bara för att jag inte har råd att ge henne och pojkarna det där braiga i matväg. Det blir pasta.. färdiga köttbullar.. Korv.. plättar..

   Det där ger stora skuldkänslor.. även om dom får äta sig mätta varje dag.. Man känner sig usel som mamma. Det suger big time ju.. Det gör ont. Jag själv käkar bara ägg nu. Fast det börjar bli så jävla äckligt ju..Haha. Netto har billiga ägg.. Ett tjugopaket räcker ju i alla fall i fem dagar.. Ägg är bra. Det ultimata livsmedlet när det gäller LCHF.

   Man kommer till sin gräns.. alltid. Det är då när allt det där som man har klarat sig bra på inte räcker längre. Det går inte alltid att säga ”vi har det bra, vi klarar oss för att vi har varandra.. kärlek.. hopp och kan ser det där viktiga i livet” Det går ett tag.. och det är så jäkla bra att man blir förbannad. Det är helt rätt. Det kan skapa förändringar.

   Det VIKTIGASTE är ju att inte tappa hoppet.. eller tron på sig själv och livet. Då är det fara å färde och man har börjat bli ett offer!!

   KRAM finaste..❤

   • Gilla allt livsmedel du kan tänka dig.:) Milda, Fazer, Kronfågel, Lindahls Mejeri, Pågen, ätmergryn, Dr Pepper, BonAqua, GB Glace, Almondy, Verum, Kungsörnen, Gille m.m. är sidor jag fått gratis ifrån utan mer ansträngning än att fylla i mobilnummer. Många kan man få en gratis produkt per mobilnr. Så jag och David har fått dubbelt. (Sådant som behöver slogans och röstfiske hoppar jag) Kolla runt hemma vad Ni brukar använda för saker och leta på – på fejjan.:)

    mhm, David har gått upp mycket också.😦 Han har alltid varit smal och nästintill överenergisk – men nu är han ju tonåring och rör sig knappt. Fast gillar strunt – som ju är billigare som du säger.

    För min del får de gärna lägga på ”socker-skatt” så man njuter av en chokladbit då man unnar sig – och kan leva på färsk frukt och grönsaker varje dag istället via skattesänkning.

    Nej, det gäller väl att hålla hakan över vattnet och se horisonten någonstans där borta. Jävligt då det är en jävla vithaj bara.😉

    Kram kära Sirpa.❤

 3. Nykarleby-Linda

  Hej igen! Mina tips är blocket.se, http://www.bostaddirekt.com/. Lägg in egna annonser att du söker lägenhet i dagstidningar, vissa tidningar har gratis annonsering. Googla lediga lägenheter. Ring och anmäl ditt intresse till ställen som Familjebostäder, Svenska bostäder osv. Om du har bekanta i sthlm,be dem lägga upp lappar i något shopping center om att du vill hyra lägenhet. Skriv på Facebook osv. Ge inte upp, det nappar till slut! förresten, får man forfarande bidrag om man ska på arbetsintervju i en annan stad? Kolla upp det med Arbetsförmedlingen! Trevlig helg!

  • Tack goaste Linda.

   Jag ska ta med mig alla din fina tips.. Alla tips är värdefulla. Ska till Stockholm på Onsdag så håll tummarna.. Ska väl hinna med ett par förmedlingar. Ska höra med arbetsförmedlingen vad som gäller för jobbresor.

   Tack och ha en trevlig helg du med.

   Kramar❤

 4. Nykarleby-Linda

  Ps. Vällingby har en del finländare, kanske du skulle trivas där?;) RIng till Vällingby stadsdelsförvaltning och meddela att du vill ha en lägenhet!:) Jag har bott i Vby, nära till Hässelby strand och där är det mysigt.

Klart som korvspad att man blir glad av lite respons så kommentera gärna.. emellanåt =) Ha det fint!!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s